Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

 

Desplaceu-vos amunt

Amunt

Anna Solanilla Roselló Beca Art 2000

Autor
  • En 11 juliol 2000
Guanyadora de la beca d'art de l'any 2000 amb el tema: "Escenografia i figurinisme".

 

Escenògrafa i artista plàstica

D’ençà 2008  té un estudi al carrer Bisbal, 3  de 08001 Barcelona. Estudi de disseny escenogràfic, instal.lacions i pintura.

Professora Escola Superior d’Art Dramàtic, Institut del Teatre de Barcelona. Professora de sistemes de representació vinculats a l’escenografia: espai i personatge i, història de l’escenografia.

Responsable de continguts i programació d’esdeveniments a Appartshowroom by Apartedicions. Té com a objectiu promoure i comercialitzar, de forma directa, tot el fons editorial. També la fotografia i la il·lustració ha entrat a formar part del nostre camí editorial. Micro exposicions i/o presentacions d’obra recent, objectes i aplicacions d’art, completen l’oferta.

Sotsdirectora Escola Superior d’Art Dramàtic Institut del Teatre, Barcelona (2008-2012). Funcions d’organització i gestió de les instal·lacions i equips docents. Planificació d’estudis, disseny de nous plans d’estudis segons nous marcs de formació superior universitària (Bolonya). Dinamització de grups docents, promoció dels estudis i relacions internacionals.

Professora i responsable de relacions internacionals. Escola Llotja – Escola de Disseny i Arts Aplicades. Departament d’Indumentària (1992–1999) . Professora de disseny d’indumentària per a fins industrials i escènics.

Publicacions:

. Article a Serra d’Or, abril de 2013, sobre les aportaciones d’Adrià Gual a l’escenografia moderna.

. Tesi doctorial “L’escenografia simbolista d’Adrià Gual”, febrer 2008.

Estudis

. Doctora, Història de l’escenografia. Universitat de Barcelona (2000-2006).

. Escola Superior en Art Dramàtic, ESAD. Equivalència a Llicenciatura en Art Dramàtic, Escenografia (1985-1989). Premi Extraordinari de la Promoció.

. Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona. Llicenciatura en Belles Arts, Pintura (1984-1987).

Idiomes: Anglès, castellà i català.