Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

 

Desplaceu-vos amunt

Amunt

Donació patró senyor Alfonso Güell Martos

Fundació Güell

El patró de la fundació senyor Alfonso Güell Martos, marquès de Comillas, ha fet donació a la Diputació de Barcelona d’un quadre del pintor Ricard Canals per estar exposat al Palau Güell. Es tracta d’un retrat del seu avantpassat senyor Eusebio Güell i Bacigalupi –besavi del donant– qui va fer construir la seva residència –Palau Güell– per l’arquitecte Antoni Gaudí.

El quadre quedarà instal·lat a les dependències del propi palau amb la finalitat de complementar i enriquir el palau i alhora fer més comprensible als visitants qui fou el mecenes que va fer possible la construcció d’un edifici tan singular.

Amb la donació feta, l’actual marquès de Comillas vol aportar una obra d’art a l’edifici per enriquir-lo, de manera que en ser visitat pel públic doni a conèixer més àmpliament el seu avantpassat.

A l’acte formal de donació fou signat pel nostre secretari en representació del nostre patró senyor Alfonso Güell i hi assistiren un grup de familiars en representació de la família Güell.

Aquest acte té una especial transcendència per a la nostra fundació ja que cada any, d’acord amb el conveni que la fundació té signat amb la Diputació de Barcelona, que és fruit de la col·laboració entre ambdues institucions, els becats en la modalitat de música ofereixen un concert a la sala del propi palau Güell i els becats en disciplines d’arts visuals fan una exposició en les seves sales. D’aquesta manera la fundació vol donar més repercussió als joves artistes.SRL_9453SRL_9357SRL_9185