Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

 

Desplaceu-vos amunt

Amunt

Història

Joan Antoni Güell

Juan Antonio Güell i López
Fundador

Juan Antonio Güell i López, marquès de Comillas, comte de Güell i comte de Ruiseñada. Era empresari i polític, va ser alcalde de Barcelona i president de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Escriptor i col·leccionista d’art. Va deixar ordenada la constitució d’una fundació dedicada a la protecció i promoció de joves artistes de les terres catalanes.
Eusebi Güell Jover

Eusebio Güell i Jover
President 1956-1990

Eusebio Güell i Jover, marquès de Gelida i vescompte de Güell. Empresari. President del Reial Cercle Artístic-Institut Barcelonès d’Art i patró de la Sagrada Família. Creu de Sant Jordi. Molt compromès culturalment amb la ciutat de Barcelona.
Carles Güell

Carles Güell i de Sentmenat
President 1991-2012

Carles Güell i de Sentmenat. Empresari; fundador i president del Cercle d’Economia, president del Círculo Ecuestre, polític, president del Port de Barcelona. Creu de Sant Jordi i Medalla d’Honor de Barcelona. Col·leccionista d’art.
Eusebio Güell i Malet

Eusebio Güell i Malet
President 2013-actualitat

Eusebio Güell i Malet. Vescomte de Güell. Empresari vinculat a les inversions sostenibles i a les institucions esportives. La seva presidència està significant una posta al dia de les activitats de la fundació, gestió del patrimoni, i especialment gestionant col·laboracions amb altres institucions.

La família Güell ha procurat, amb dedicació, que les finalitats fundacionals establertes pel seu fundador es duguin a terme de manera que els joves artistes de terres catalanes poguin trobar no tant sols un ajut econòmic sinó també l’escalf i el suport d’una institució que els ajudi a obrir-se camí en la vida artística.

Any rere any la fundació concedeix beques en els camps de l’art, la música, l’escultura, la pintura i el dibuix, fa aportacions econòmiques a institucions dedicades al suport d’activitats artístiques i culturals, i tutela el treball dels becats. També en el passat va donar premis a escoles.

Amb periodicitat anual la Fundació Privada Güell, durant el quart trimestre de l’any, atorga les beques convocades prèviament i en sessió conjunta amb la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi fa lliurament de les beques en una sessió pública, on els becats exposen els seus projectes i interpreten peces musicals o de cant.

La Fundació Privada Güell vol encarar el futur ajudant les noves generacions a obrir-se pas en el difícil món de l’art, mitjançant la provocació, potser, d’aquella petita espurna que més endavant pugui encendre el foc d’un gran artista.