Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

 

Desplaceu-vos amunt

Amunt

Joaquim Garrigosa Massana Beca Música 1984

Autor
Guanyador de la beca d'investigació músical de l'any 1984.

 

És musicòleg, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i Doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesi doctoral “La notació musical a Catalunya fins al segle XIII”. Des de març de 2012 és el director de L’Auditori.

Els seus primers contactes amb la música foren els seus estudis a l’Escolania de Montserrat, i més tard, la fundació de la Coral Càrmina juntament amb Jordi Casas. A més, ha estat gerent del Patronat Municipal de Música de Vila-seca i director del Conservatori de Vila-seca entre l’any 1996 i 2012. També ha estat director artístic del Cicle Coral de L’Auditori i assessor de programació musical de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Anteriorment, va ser responsable d’ensenyaments musicals i artístics al departament d’Ensenyament de la Generalitat entre el 1993 i el 1996, professor al Conservatori de Vila-Seca entre el 1987 i el 1993 i director de l’Escola de Música de l’Orfeó Català (actualment Escola de Música del Palau) entre el 1975 i el 1986.

Obra publicada
  • “La música medieval” dins Història crítica de la música catalana. Francesc Bonastre, Francesc Cortès, coordinadors. [Bellaterra]: Universitat Autònoma de Barcelona, DL 2009.
  • Els Manuscrits musicals a Catalunya fins al segle XIII: l’evolució de la notació musical. Lleida: Institut d’Estudis Ilerdencs, 2003.
  • L’Ensenyament musical a Catalunya [text mecanografiat, Biblioteca de Catalunya]. Barcelona, [1999].
  • Catálogo de manuscritos e impresos musicales del Archivo Histórico Nacional y del Archivo de la Corona de Aragón. Madrid: Dirección General de Bellas Artes y Archivos. Dirección de Archivos Estatales, 1994.