Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

 

Desplaceu-vos amunt

Amunt

José María Lojo Beca Pintura 1988

"Niños en la copa".

Oli / tela. (1986).

Autor
El Puerto de Santa María, Cadis. 1955. Viu i treballa a Barcelona. Formació pictòrica de la mà de mestres com Puigdengolas, Ruiz Ortega, Juan Lara,... Figuració poètica per temes clàssics. Bodegons de fruites saboroses interpretades i abandonades suggereixen una mirada fugaç i sintètica de la realitat.

 

Pintor i dibuixant nascut a El Puerto de Santa Maria (Cadis) el 1955. Als 5 anys es va traslladar amb la seva família a Barcelona on va cursar estudis de dibuix i pintura per correspondència i va freqüentar diverses escoles lliures, sent deixeble de Josep Maria Pinto i Glòria Muñoz.

A partir de 1981 va donar a conèixer la seva obra en diverses exposicions col·lectives organitzades a la Ciutat Comtal. Va participar en el Premi de Pintura Jove que convoca anualment la Sala Parés, en algunes edicions del qual resultà premiat. La seva obra alterna temes de figura i paisatge, que sol realitzar a l’oli o al pastís.

El 1983 va prendre part en l’exposició Pintors del Taller que va tenir lloc a BRUC RACÓ D’ART de Barcelona.

Influenciat pel pintor Josep Puigdengolas en la manera de deixar espais buits entre pinzellades, assisteix a diversos cursos impartits pel pintor Manuel Ruiz Ortega.

A part de ser seleccionat en variats concursos al llarg de la seva trajectòria per diferents ciutats d’Espanya, entre els anys 1988 i 1992 obté a Barcelona el tercer premi del certamen Premi Miquel Casablancas, la beca de pintura de la Fundació Güell i la medalla Isidre Nonell.

Al Certamen XII Premi de Pintura DURAN (Madrid) de 1996, el crític Carlos García Osuna es decanta per la pintura de José M. Lojo i la defineix com “expressionisme abstractizante.

De 1998 a 2002 obté la primera menció i menció d’honor en el Saló de Tardor del Certamen Nacional de Pintura de San Fernando (Cadis); obté el segon premi de pintura “Col·lectiva-Social Homenatge a Gaudí (Barcelona), on continua amb els estudis pràctics sobre composició tonal i combinacions cromàtiques.

Etiquetes