Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

 

Desplaceu-vos amunt

Amunt

Laura Casal Beca Art 2008

Del Treball anònim a l'etiqueta

Autor

Laura Casal Valls és doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2013)

Laura Casal rebé la beca Güell d’estudis en el camp de l’art l’any 2008 pel projecte d’investigació “Configuració d’una Història de la moda a Barcelona entre 1880 i 1920”, que posteriorment rebé el Premi Sant Jordi de la Societat Catalana d’Estudis Històrics (Institut d’Estudis Catalans) i que ha estat publicada recentment amb el títol Del treball anònim a l’etiqueta: modistes i context social a la Catalunya del segle XIX (Dux, 2012). L’any 2013 rebé el premi d’assaig en català “Temps espai i forma” de la Universitat de Barcelona (ex-aequo).

La seva línia de treball actual és la recerca, en la qual està duent a terme diversos projectes de recuperació de la història de la producció i del disseny de moda catalana, la docència en història de l’art i la història del disseny i el treball en institucions i museus patrimonials. Aquesta darrera línia li permet conèixer amb profunditat les col·leccions tèxtils catalanes i tenir una relació molt directa amb l’objecte i la conservació. És autora de diversos articles sobre el tema i n’ha impartit conferències.

Ha realitzat projectes de difusió del coneixement i de gestió del patrimoni contribuint amb diversos museus en la catalogació i documentació de peces, en el desenvolupament de Viquiprojectes i de cronologies interactives, entre d’altres.

És autora de diversos articles de recerca i de difusió en el camp de l’art i de la moda i el disseny català, ha efectuat nombroses conferències i ha participat en congressos internacionals i nacionals.