Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

 

Desplaceu-vos amunt

Amunt

Lluc Baños Aixalà a la XX Biennal d’Art Contemporani Català (beca escultura 2014)

Fundació Güell

Lluc Baños-La veritat de tots, la meva i el que queda fora-Mixta paper-160x80 cm-2016

 

L’ART MÉS JOVE DE LES TERRES CATALANES ES POT VEURE A VILAFRANCA DEL PENEDÈS del 2 de març al 2 d’abril de 2017

El dijous 2 de març, a les 19.30 h. s’inaugura la XX Biennal d’Art Contemporani Català a l’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer -Fundació Pinnae-, Rbla. de Nostra Senyora, 6 de Vilafranca del Penedès

 

La Fundació Pinnae coorganitza la XX Biennal d’Art Contemporani Català 2016 a Vilafranca del Penedès, tal i com ja han fet en d’altres edicions, i l’exposa a l’Aula Fòrum Berger Balaguer –Fundació Pinnae- de Vilafranca del Penedès, tot apostant novament per l’art més nou dels joves creadors del país.

A la convocatòria pública oberta a tots els joves del país s’hi varen presentar 61 dossiers, d’entre els quals el jurat de selecció ha triat els 7 artistes que conformen l’edició d’enguany, i als quals s’atorga un ajut de 200 € per a la producció d’obra. Les obres escollides són representatives dels diferents corrents de la plàstica que en aquests moments conreen els artistes catalans.

La Biennal és itinerant pel país i un impuls a l’art d’avui, a més d’un toc d’atenció de la creativitat més jove del país, en un moment difícil de fortes retallades culturals, que els nostres artistes pateixen profundament. També és una motivació de la societat vers l’espiritualitat de l’ésser humà, mostrant la diversitat de formes i sensibilitats de joves artistes de diferents procedències, per a crear un món diferent a través de les arts visuals. És el diàleg entre cultures creatives, que avui atrau un turisme cultural a tot el territori català. Catalunya és un país que té un reconegut prestigi internacional mercès el seu art, com ho demostren els artistes que ha donat la plàstica catalana en el segle XX, avui àmpliament reconeguts internacionalment.

Així doncs, la Fundació Pinnae de Vilafranca del Penedès és seu d’aquesta biennal, tot fent difusió de la creativitat del nostre jovent i fent possible que els seus treballs arribin a diferents indrets del nostre territori.

JURAT

El jurat de la Biennal 2016 representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Aida Marin Historiadora d’art de Reus, Joana Llauradó, comissària independent resident a Sant Cugat, Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo de Barcelona; Dra. Mar Redondo, Vice-degana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

ARTISTES PARTICIPANTS:

Lluc Baños nascut i amb domicili a Barcelona, Gara Basilio nascuda i amb domicili a l’Hospitalet de Llobregat, Clara Cortés nascuda i amb domicili a Vic, Dani Gasol nascut a Tarragona, viu a Barcelona, Iván Morales nascut a Girona, viu a Barcelona, Àlex Palacín nascut i amb domicili a Barcelona i Xavier Pretel nascut a Barcelona, viu a Argentona.

 

ITINERARI

Sant Cugat del Vallès, Cambrils, Reus, Cadaqués, Lleida, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, i Tarragona.

 

LA BIENNAL DE LES NOVES TECNOLOGIES

La Biennal ha evolucionat i s’ha adaptat a les noves tecnologies, de tal manera que tota la seva organització i coordinació s’està fent a través de les xarxes socials. També es pot consultar a la xarxa a Facebook, Twitter, You tube, Flickr, Vimeo, Issuu…. i a la web http://www.canals-art.com/biennaldart.html

 Organitza: Fundació Pinnae de Vilafranca del Penedès

La Biennal d’Art Contemporani Català és organitzada i coproduïda a nivell general per l’Ajuntament de Sant Cugat i Canals-Galeria d’Art i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració dels diferents ajuntaments que l’acullen, a més d’institucions i empreses públiques i privades.