Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

 

Desplaceu-vos amunt

Amunt

Presentació llibre Rossend Casanova (beca art 1998)

Fundació Güell

El becari Rossend Casanova publica nou llibre

 

El dimecres 20 de març es va presentar, a la sala de subhastes numismàtiques Aureo & Calicó de Barcelona, el nou llibre de Rossend Casanova Historias de medallas, editat per l’editorial Àmbit.

Rossend Casanova (Barcelona, ​​1970) va rebre la beca d’art de la Fundació Güell l’any 1998 pel seu estudi de recerca doctoral, títol que va obtenir en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2002). Actualment és tècnic de col·leccions al Museu del Disseny de Barcelona on s’ocupa de la Col·lecció de Disseny de producte.

Casanova és estudiós de la medallística i actualment és vice-president de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics de l’Institut d’Estudis Catalans. També és membre del Cercle Filatèlic i Numismàtic de Catalunya i de la societat belga Promotie van de Medaille-Promotion de la Médaille. Ha publicat articles sobre aquesta disciplina i el 2015 comissarià l’exposició Retrats de medalla. L’espectacle del bronze (Fundació Rafael Masó, Girona).

El nou llibre Historias de medallas presenta onze testimonis narrats a la manera de contes que conviden a la reflexió sobre les medalles commemoratives, petites peces de metall que reprodueixen diferents temes i que són destinades a honorar una persona o a commemorar un fet, ja sigui públic o privat.

Fugint de les feixugues publicacions especialitzades sobre numismàtica, l’autor ens proposa endinsar-nos en tot aquest món i el que l’envolta: des de la creació d’una medalla fins a aspectes tan variats com la pròpia vida del medallista, la seva passió per l’ofici, els seus clients… i fins i tot temes més passionals, com un robatori o un assassinat. Unes vicissituds basades en fets verídics i que s’expliquen en temps real. Així, cada conte narra de forma amena aquestes situacions per tal d’apropar l’apassionant món de la medalla a un lector que, potser, no s’hagués interessat mai en la medalla com a forma d’art.

El llibre inclou una introducció de l’expert numismàtic Javier Gimeno, delegat de la Federació Internacional de la Medalla a Espanya, que va acompanyar l’autor en la presentació. Casanova va explicar públicament que el llibre està dedicat a Carles Güell de Sentmenat a qui va conèixer en guanyar la beca i que va presidir aquesta institució entre 1991 i 2012. Un reconeixement que el becari va voler destacar.portada

Comentaris

  1. Link exposició de medalles: http://www.rafaelmaso.org/cat/medalles.php