Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

 

Desplaceu-vos amunt

Amunt

Rossend Casanova i Mandri Beca Art 1998

Autor
Guanyador de la beca de l'any 1998 de la Fundació Güell amb el treball: “El castell dels tres dragons. El cafè restaurant de l’Exposició Universal de 1888. Arts decoratives al taller”.

 

Doctor en història de l’art per la Universitat de Barcelona. És conservador del Museu de les Arts Decoratives de Barcelona i s’ocupa de la col·lecció de disseny de producte. És estudiós de la medallística de l’edat contemporània, és membre de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics de l’Institut d’Estudis Catalans i és col·laborador del Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON) de la Universitat de Barcelona.
Com a investigador, s’ha especialitzat en temes relacionats amb les arts decoratives del Modernisme, especialment en l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, de qui ha publicat l’estudi El Castell dels Tres Dragons (Barcelona, Ajuntament de Barcelona, 2009) i en comissarià l’exposició homònima (2009). També va ser comissari de l’exposició «Retrat de la Barcelona marítima. Una visió de Francesc Soler i Rovirosa» (Museu Marítim de Barcelona, 2009).
S’ha ocupat també del disseny d’interiors i n’ha realitzat diversos treballs, on destaquen l’exposició «Eduard Blanxart, disseny i decoració entre 1939 i 1983» (Centre Cultural Caixa de Terrassa, 2007) i la restauració de l’Habitatge 1/11 de la Casa Bloc de Barcelona, convertit en pis-museu (2012).
Ha estat professor d’història de l’art i recursos culturals a l’Escola Universitària de Turisme Sant Ignasi de Barcelona (ESADE – Universitat Ramon Llull). El 2002 va ser coordinador de l’Any Internacional Gaudí; el 2005, de l’Any del Llibre i la Lectura, i el 2008, del programa «Barcelona Diàleg Intercultural», tots tres impulsats per l’Ajuntament de Barcelona.
Estudia el món medallístic, en especial del període modernista català i, per extensió, europeu, així com el disseny industrial del segle xx.