Història

La Fundació Güell és una institució sense ànim de lucre, nascuda l’any 1957 pel desig testamentari de Juan Antonio Güell i López. Any rere any la fundació concedeix beques en els camps de les arts visuals i la música, destinades a joves artistes. Des de 2023, a més, atorga un premi d’arquitectura.

D’ençà de la seva constitució fins a l’actualitat, la família Güell ha procurat, amb dedicació, que les finalitats fundacionals establertes per Juan Antonio Güell i López es duguin a terme de manera que els joves artistes de terres catalanes puguin trobar en la Fundació Güell l’escalf i el suport d’una institució que els ajudi a obrir-se camí en la vida artística, mitjançant la provocació, potser, d’aquella petita espurna que més endavant pugui encendre el foc d’un gran artista.

Poden optar a aquestes ajudes els/les joves artistes nascuts o residents a Catalunya, València o les Illes Balears, menors de 30 anys.

Amb periodicitat anual, durant el quart trimestre de l’any, s’atorguen les beques convocades prèviament, en sessió pública a la seu de la Fundació Güell, situada a la Llotja de Mar de Barcelona, on els becats exposen oralment els seus projectes i interpreten peces musicals.

A banda del mecenatge als becaris, la Fundació Güell fa aportacions econòmiques a institucions dedicades al suport d’activitats artístiques i culturals, i tutela el treball dels becats.

Cal destacar que la tasca desenvolupada compta amb el suport incondicional dels membres que componen el patronat, tant institucionals com privats.

Presidents

2013–Act.

Eusebio Güell i Malet
Vescomte de Güell. Empresari vinculat a les inversions sostenibles i a les institucions esporti- ves. La seva presidència està significant una posta al dia de les activitats de la fundació, gestió del patrimoni, i especialment gestionant col·laboracions amb altres institucions.

1991-2012

Carles Güell i de Sentmenat
Empresari; fundador i president del Cercle d’Economia, president del Círculo Ecuestre, polític, president del Port de Barcelona. Creu de Sant Jordi i Medalla d’Honor de Barcelona. Col·leccionista d’art.

1956-1990

Eusebio Güell i Jover
Marquès de Gelida i Vescomte de Güell. Empresari. President del Reial Cercle Artístic-Institut Barcelonès d’Art i patró de la Sagrada Família. Creu de Sant Jordi. Molt compromès culturalment amb la ciutat de Barcelona.

Fund. 1956

Juan Antonio Güell i López
Marquès de Comillas, Comte de Güell i Comte de Ruiseñada. Empresari i polític, va ser alcalde de Barcelona i president de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Escriptor i col·leccionista d’art. Va deixar ordenada la constitució d’una fundació dedicada a la protecció i promoció de joves artistes de les terres catalanes.

Patronat

President
Eusebio Güell Malet, Vescomte de Güell

Secretari
Guillermo Basso Ros

Patrons
Alfonso Güell Martos, Marquès de Comillas
José Corredor-Matheos
Luisa Güell Malet
Maria Güell Ampuero
President de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi
President del Reial Cercle Artístic
President del Cercle Artístic de Sant Lluc
President de l’Orfeó Català

© Fundació Güell – 2023 / Avis LegalPolítica de CookiesPolítica de Privacitat

Segueix-nos a instagram

NEWSLETTER

Síguenos en instagram

© Fundació Güell – 2023 / Avis Legal – Política de Cookies – Política de Privacitat